Med Christie ut i verden

Publisert:10. februar 2012Oppdatert:13. februar 2012, 11:26

Jonas Gahr Støre kommer, kommer du? Sjekk programmet for Christiekonferansen 2012 her.

Onsdag 25. april er det klar for Christiekonferansen 2012. Konferansen er den viktigste regionale arenaen for samhandling mellom akademia og næringslivet og samfunnet i bergensregionen.

Se programmet her.

Globale muligheter
I år setter konferansen fokus på våre felles globale utfordringer og hvilke muligheter disse gir. Spørsmålene som tas opper hvilken kompetanse som kreves for å møte fremtidens klimaendringer, fattigdom og befolkningsvekts. Hvilken rolle kan universitetet spille i denne utviklingen?

I følge programkomiteleder Anne Lise Fimreite ga temaet for årets konferanse nærmest seg selv.

– Næringsminister Trond Giske avsluttet fjorårets konferanse med å si at UiB ikke måtte være så opptatt av Oslo, men heller se ut i verden. Vi tok han på ordet, sier Fimreite.

For det andre har ”alle” fått med seg at verden står overfor  store utfordringer på svært mange områder. Programkomiteen har derfor valgt en litt annen vri enn mange andre, nemlig å se på mulighetene framtidens globale utfordringer også gir.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Christiekonferansen er regionens viktigste arena for møte mellom akademia, næringsliv og samfunn. Her ser vi Gudmund Hernes, Tora Aasland, Erna Solberg og Paul Chaffey under Christiekonferansen i 2010 (Foto: Paul Sigve Amundsen) 

Utfyller hverandre
Fimreite trekker særlig frem Jonas Gahr Støres og Dr. Peter A. Brucks bidrag som to foredrag det er verdt å få med seg.

Media- og teknologieksperten Bruck har vært UNESCO-rådgiver og åpner konferansen ved å spørre om den digitale teknologien kan bidra til troen på en bedre fremtid. Jonas Gahr Støre avslutter med innlegget Kunnskap, forskning og samhandling i en globalisert verden. På mange måter utfyller innleggene hverandre.

– Mens Bruck tar oss med ut i verden og ser på fremtidens muligheter med et utenfrablikk, så trekker Støre problematikken ned til den norske virkeligheten, sier Anne Lise Fimreite.

Christieprisen
I tillegg til flere foredrag skal Siri Lill Mannes styre paneldebatten om hvilken kompetanse vi trenger for å gripe fremtidens muligheter. Arne Hjeltnes kåserer over Ola Nordmann på tur. Universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken offentliggjør vinneren av Christieprisen 2012, som deles ut av UiB-rektor Sigmund Grønmo.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed