Gamle hus er gull

Publisert:9. juni 2011Oppdatert:9. august 2011, 10:43

Jonas Reinsgate 19 er den fjerde UiB-villaen på rad som ble solgt for flere millioner over takst. Eiendomsbudsjettet har så langt økt med 19 millioner uforutsette kroner.

I slutten av mai ble Jonas Reinsgate 19 solgt for 14.250.000 kroner. Dette er nær 4,3 millioner kroner over takst.

Også de tre tidligere byggene som universitetet har lagt ut for salg har gått for godt over takst. Allégaten 32 gikk for 12,5 millioner kroner i september, som var 3,5 millioner over takst. Måneden etter ble Strømgaten 54 solgt for 17,7 millioner kroner, 7,7 millioner over takst. Grans villa i Jahnbebakken 6 ble solgt for 13.350.000 millioner kroner,  3,4 millioner over takst, bare halvannen måned før salget av Jonas Reinsgate 19

– Vi har vært heldige med salgene. For to år siden under finanskrisen var det problemer med å få omsatt bygg. Vi har bevisst holdt igjen slik at vi fikk fornuftige priser. Nå har vi et velfungerende marked, sier eiendomsdirektør Even Berge.

Artikkelen fortsetter under bildet:


I slutten av mai ble Jonas Reinsgate 19 solgt for 14, 3 millioner kroner. (Foto: Kim E. Andreassen)

Ruster opp
Siden salgsprisene har vært høyere enn taksten på de solgte byggene, har investeringsbudsjettet økt med nær 19 millioner kroner. Pengene fra salgene skal brukes til å ruste opp andre bygg.

– Vi har mye etterslep på vedlikehold, og i henhold til universitetsstyrevedtak går dette rett inn der. I disse tider hjelper pengene godt på, sier Berge.

Eiendomsdirektøren nevner blant annet oppussingen av det soppskadede Armauer Hansens hus, som han regner med kommer til å koste rundt 80 millioner kroner. Arbeidet starter etter sommerferien, ifølge planen.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Grans villa i Jahnebakken 6 ble nylig solgt for 13,4 millioner kroner. (Foto: Kim E. Andreassen)

Hus i kø
Universitetsstyret har vedtatt at ni UiB-bygg skal selges. Arealene ble ledigstilt etter at nytt biobygg stod ferdig på Marineholmen. Med dagens marked er ikke eiendomsdirektøren bekymret for salget.

– Vi ser positivt på salgene av de tre neste byggene fremover. Det ser ikke ut til at det er markedet, men ombygging og omplassering av studenter og ansatte som vil bremse salgstempoet, sier Berge.

På vent
De neste byggene som står for tur er Kroepeliens hus i Jahnebakken 8 og Allégaten 27. Parkveien 20,  Autogården og  Nygårdsgaten 1b står på vent fordi de fremdeles brukes av studenter eller ansatte.

– Ingen hus kommer til å bli solgt før vi har funnet alternative plasser til brukerne, forsikrer eiendomsdirektør Even Berge.


Neste hus for salg er Kroepeliens hus i Jahnebakken 8. Taksten er satt til 8,5 millioner kroner.
(Foto: Kim E. Andreassen)

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed