Tvedt-film nominert til Gullruten

Publisert:6. april 2011Oppdatert:2. oktober 2013, 11:18

Dokumentarfilmen ”En dråpe luksus” med professor Terje Tvedt er nominert til tv-bransjens prisfest Gullruten. Samtidig er serien ”En reise i vannets fremtid” solgt til USA.

”En reise i vannets fremtid” handler om kampen om verdens vannressurser. Manuset er skrevet av professor i geografi ved UiB Terje Tvedt, og han er også programleder i serien.

Nå er serien solgt til amerikanske Documentary Channel. Det er første gang Nordic World selger en serie som er produsert i Norden til det amerikanske markedet. Nordic World er en salgsallianse etablert av de største kringkasterne i Norden.

Serien om vannets fremtid ble opprinnelig produsert for TV 2 av Panopticon.

Vannkamp på amerikansk
– Det er gøy, det, sier Terje Tvedt om salget.

Og når han får tenkt seg om syns han egentlig ikke det er så rart at serien interesserer nord-amerikanerne.  

– Amerikanerne har vært opptatt av vannspørsmål lenge, blant annet fordi det er mye diskusjon om ferskvannsressursene i for eksempel California og Las Vegas, sier Tvedt.

Han drar også raskt linjene tilbake til ressurskampene da cowboyene inntok indianernes territorier.

Gullruten
Den årlige prisutdelingen for tv-bransjen i Norge, Gullruten har nominert filmen ”En dråpe luksus” i kategorien ”Beste nyhetsprogram eller aktualitetsprogram”. Filmen handler om Voss of Norway som selger vann fra Norge til Hollywoodstjerner og velstående amerikanere for nesten 70 kroner literen.

Teamet bak filmen er Anne Marie Groth, Per Christian Magnus, Robert Reinlund og Terje Tvedt.

Av de syv tv-produksjonene Tvedt har vært med på å lage er fem nominert til Gullruten. I 2008 vant ”En reise i vannets fremtid” pris for beste tv-dokumentar. Tvedt var programleder, manusforfatter og ideutvikler til serien.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed