Tilbakemeldingene er drivkraften

Publisert:18. oktober 2010Oppdatert:2. oktober 2013, 11:18

Gode tilbakemeldinger fra studentene er drivkraften bak Andreas Leopold Knutsens undervisning. I dag får han foreleserprisen ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.

Førsteamanuensis Andreas Leopold Knutsen ved Matematisk institutt synes det er stor stas å motta foreleserprisen for 2009/2010. Men selv den beste har dager fylt med tvil. Som regel er Knutsen usikker på hvor gode forelesningene hans er.

– Tilbakemeldinger fra studentene betyr mer enn de tror. Positive tilbakemeldinger er selve drivkraften for å gi gode forelesninger, sier Knutsen.

God spiral
Han mener at gode forelesninger er resultatet av samarbeid mellom student og foreleser. Den gode, selvforsterkende stemningen mellom studenter og forelesere kan til og med føre til priser.

– Min egen erfaring er at jo bedre stemningen er blant studentene, desto bedre forelesninger gir jeg. Og hvis studentene ser at foreleseren har lyst til å undervise blir de mer interesserte. Jeg mener at studentene fortjener 50 prosent av prisen, sier Knutsen.

Men entusiasmen kan kanskje gå for langt til tider.

– På en av de siste evalueringene fra studentene, var det en som skrev at foreleseren var vel entusiastisk, ler Knutsen.

Utfordrende Balanse

Knutsen foreleser blant annet ved MAT 111 som er et av innføringskursene i matematikk ved fakultetet. Dette er kurset for de studentene som skal ha matematikk videre i sine studier. Listen er lagt høyt og det kan være krevende for en foreleser å engasjere studentene.

– For å gjøre forelesningene så interessante som mulig forsøker jeg å balansere så godt jeg kan mellom teori og konkrete eksempler. Ofte finner jeg dem bøker som ikke står på pensum, sier Knutsen.

Utdelingen av foreleserprisen 2009/2010 finner sted i dag kl. 12 i vrimlearealet i første etasje i Realfagbygget.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed