På plass i Universitetsbiblioteket

Publisert:22. september 2009Oppdatert:2. oktober 2013, 11:18

Konfutse-instituttet har nå flyttet inn i Biblioteket for humaniora på Nygårdshøyden.


Etter å ha fristet en heller trang tilværelse på Permanenten ved Vestlandske Kunstindustrimuseum, er nå kineserne på Konfutse-instituttet på plass i andre etasje på Universitetsbiblioteket eller Bibliotek for humaniora.

Fornøyd
I løpet av året skal til sammen 10 ansatte ha sin arbeidsplass der. I tillegg skal noen tusen bøker få plass i reolene på biblioteket.

- Her er det god plass, og omgivelsene og fasilitetene er meget gode, forteller en meget fornøyd direktør, professor Zhou Jin til På Høyden.

Den kinesiske ambassadøren til Norge vil foreta den offisielle åpningen på et senere tidspunkt.

Bachelor?
Daglig leder for Konfutse-instituttet i Bergen Rune Ingebrigtsen er også fornøyd med at de har fått bedre plass, og mener rektor Sigmund Grønmo har vært viktig for å få realisert flytteplanene.

- Nå tilbyr vi blant annet et årsstudium i kinesisk ved institutt for fremmedspråk, men målet på sikt er kunne tilby en bachelorgrad innenfor samme emne, forteller han.

Ett år
Konfutse-instituttet i Bergen er det eneste i Norge. Og ifølge Ingebrigtsen er det blant de største som Kina har blant sine 300 tilsvarende institutt rundt omkring i verden.

- Vi skal bli et Konfutse-institutt for hele landet, understreker Pedersen.

De ansatte er i Norge på ettårs-basis, men perioden og visumet kan utvides i ytterligere ett år.

- Plassen og omgivelsene er veldig gode her på bibloteket, sier de ansatte på Konfutse-instituttet. Fra venstre: Daglig leder Rune Ingebrigtsen,  professor Wu Zhiqiang, professor Gong Wanmin, Ms. Kuang Xin, Mr. Zhou Yaohu og professor Zhou Jin.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed