Feiret nytt bibliotek

Publisert:22. oktober 2008Oppdatert:2. oktober 2013, 11:18

Bibliotek for samfunnsvitenskap og musikk ble offisielt åpnet med sang, musikk og gaver tirsdag ettermiddag.

Etter ti års planlegging og to år med byggearbeid åpnet Bibliotek for samfunnsvitenskap og musikk i går. Hyllemeter på hyllemeter med faglitteratur inspirerte rektor Sigmund Grønmo.

– Jeg skulle ønske jeg kunne ta noen dager fri og lese fagbøker igjen, sa han.

Et læringssenter
Det gamle SV-biblioteket har fått ny fasade og nytt interiør med moderne fasiliteter. Biblioteket innbefatter alle instituttene ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, i tillegg til musikkfaget knyttet til Griegakademiet. Rektor Sigmund Grønmo var imponert over det nye biblioteket og satte stor pris på det han så. Han trakk særlig frem mangfoldet av informasjon som finnes på biblioteket. Det inneholder ikke bare trykte bøker, men også digital og elektronisk informasjon, som han mener blir stadig viktigere.

– Biblioteket har tett kontakt med faggruppene, og har blitt et læringssenter i ordets rette betydning. De som klarer å bruke søkertjenestene til det fulle har de aller beste forutsetningene for å oppnå de aller beste akademiske resultatene, sa Grønmo.

Bidrar til internasjonaliering
Grønmo mener bibliotekene står helt sentralt for å kunne drive UiBs hovedaktiviteter.

– Biblioteket er en felles arbeidsplass for studenter og ansatte, som også gir opplæring i bruk av nye informasjonskanaler. Det nye biblioteket er med på å bidra til at UiB kan fremstå som et internasjonalt forskningsuniversitet, mente Grønmo

Lett tilgjengelighet
Grønmo fortalte også om bibliotekenes tilgjengelighet, og sa han selv kunne ønske å bruke mer tid der.

– Å bruke bibliotekene tidligere var en omstendelig prosess. Det kunne gjerne ta noen dager før man fikk det man ville låne. Men nå er alt tilgjengelig på et øyeblikk. Bøkene er i reoler og det er lett å finne det vi trenger, men også det vi ikke visste at vi trenger. Jeg skulle ønske jeg kunne ta noen dager fri og lese noen fagbøker igjen.

Universitetets hjerte
Også dekanus ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet lovpriste det nye biblioteket.

– På mange måter er biblioteket selve hjertet i et universitet. Det er en felles arbeidsplass for studenter, forskere og lærere, mener Risa.

Viser omsorg
Risa sa at alle som jobber ved UiB har noe å lære av de ansatte på bibliotekene.

– De viser omsorg og prøver å få andre til å lykkes med det de holder på med. Vi er veldig glade for støtten Universitetsbiblioteket gir, sa Risa.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed