Studentsenteret offisielt åpnet

Publisert:15. mai 2008Oppdatert:5. august 2018, 23:33

I går klippet statssekretær Jens Revold over snoren og markerte at studentsenteret endelig er åpnet. - Vi setter veldig stor pris på nye kunnskapsbygg i Bergen, sa rektor Sigmund Grønmo i sin tale, med klar adresse til odontologibygget.

Flere hundre gjester ble tatt i mot av rektor Sigmund Grønmo, universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken og administrerende direktør Øyvind Christoffersen i Statsbygg da Studentsenteret ble offisielt åpnet i går.

– Det er en stor ære å få ønske velkommen til nytt studentsenter i Bergen. Dette er en gledens dag, sa statssekretær Jens Revold etter at han hadde mottatt nøkkelen fra administrerende direktør Øyvind Christoffersen i Statsbygg. 

Revold påpekte nødvendigheten av nytt studentbygg.

– Det gamle Studentsenteret var beregnet på 3.500 studenter. På slutten av 90-tallet var UiB oppe i 17.000 studenter. Det sier seg selv at det var nødvendig å anskaffe et nytt bygg. Det nye senteret er både nytt og totalrenovert, ved at en del av det gamle er videreført, sa Revold.

Liker kunnskapsbygg
Etter underholdning og sang fra det sammensatte koret Arme Riddere og Sirenene, ønsket universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken velkommen til det nye praktbygget. Øyvind Christoffersen i Statsbygg takket i sin tale studentene for tålmodigheten.

– Selv om fremdriften ikke har gått like raskt som ønsket, har jeg bare lovord å si om sluttresultatet. Det nye bygget har alt en student kan ønske seg - kafé, restaurant, bokhandel, treningssenter og svømmebasseng i rustfritt stål, sa Christoffersen.

Rektor Sigmund Grønmo uttrykte stor begeistring for det nye senteret, og sa i sin tale at han fikk lyst å ta av seg rektorkjedet og ta en svømmetur i bassenget.

– Vi setter veldig stor pris på nye kunnskapsbygg i Bergen, sa rektor Sigmund Grønmo i sin tale, og høstet applaus fra salen.

Georg Johannesens plass
Etter det offisielle programmet inne i Studentsenteret hadde mange hundre studenter samlet seg på oversiden av bygget for å overvære navnsettingen av Georg Johannesens plass. I lett duskregn takket konen til Johannesen, Laila Aase, på vegne av familien.

– Vi er ikke helt sikre på om han ville likt å få en plass oppkalt etter seg. Men han ville likt at studentene tok initiativ til og fikk gjennomført navngivingen. Georg hadde et helt spesielt forhold til studentene og det er derfor gledelig at det har blitt en studentplass, sa Aase.

Det var de tidligere studentene Kristoffer Jul-Larsen og Trygve Svensson som tok initiativet til å hedre retorikkprofessoren ved å døpe plassen mellom Studentsenteret og Villaveien etter ham.

Forfatter Einar Økland uttrykte savn etter Georg Johannesen i sin tale.

– Å hedre ham med plassen, det er jeg helt for. Men det kan ikke lindre savnet og tapet etter Georg Johannesen, sa Økland.

Plassen er dekorert av de tre kunstnerne Anne J. Sæten, Rune J. Svendsen og Einar Nilsson. Murene rundt plassen er dekorert med sitater av retorikkprofessoren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed