Kakeåpning på Studentsenteret

Publisert:18. februar 2008Oppdatert:2. oktober 2013, 11:18

SiB inviterte til kake, kaffe og sang for å markere åpningen av Studentsenteret. Nå er bygget i full drift, men badenymfer må smøre seg med tålmodighet frem til 3. mars.

– Vi i SiB håper at Studentsenteret er med på å gjøre Bergen til Norges beste studiested. Selv om det har vært mye venting, glemmes det når man først er på plass. Vi er svært fornøyde med hvordan Studentsenteret har blitt. Det er klart det blir noen barnesykdommer og justeringer når man flytter inn i et nytt bygg, men det må vi regne med, sa Egil Pedersen, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Bergen (SiB), under åpningen mandag.

Alt i bruk om to uker

Byggets tre grupperom og forelesningssal har vært i bruk siden uke fire. Brukerorganisasjonene flyttet inn i uke seks og syv. Fra uke syv var idretten i gang og fra mandag 18. februar åpnet også Studia og kantinen.

Bassenget og noen kontorer er ennå ikke i bruk. Kontorene til SiBs idrettsadministrasjon og helsetjenester skal lydisoleres bedre før bruk og det mangler sikring under bassenget. Pedersen håper at alt er klart om 14 dager.

– Det er viktig å markere ovenfor studentene at det meste av aktivitetene nå er på plass. Selv om det har tatt litt tid så skal vi være her i 50-60 år, så vi har god tid til å ta igjen det tapte. SiB håper at studentsenteret blir hjertet i studenttilværelsen og vår målsetning er at alle studenter her skal få oppfylt alle de ønsker og tilbud de har behov for i studiehverdagen. Og når alt er på plass, er alle tilbudene til SiB tilgjengelige her, sa Pedersen til de oppmøtte.

Cirka 100 studenter, ansatte og media hadde funnet veien til åpningen av Studentsenteret og ble møtt av to store marsipankaker og kaffe, samt sang fra Studentersangforeningen i Bergen.

Innbydende
Statsbygg har overtatt bygget fra entreprenøren, så nå gjenstår det bare å overlevere ”Nystemt” til Universitetet. Det vil skje på den offisielle åpningen, som etter planen vil finne sted i april eller i begynnelsen av mai.

Masterstudentene i sosiologi Kari Lid Skodje og Thes Thingnes har et semester igjen av studiene og er glade for at de får benyttet seg av senteret før studenttilværelsen er et tilbakelagt kapittel. Begge var ofte på det gamle Studentsenteret.

– Det er stor forskjell på det gamle og nye. Dette bygget er mye mer innbydende, blant annet med resepsjon i første etasje og det er stort og luftig innvendig. Det føles mye større, sier Skodje. Thingnes er enig.

– Jeg liker at alt er samlet på et sted, nå er for eksempel både Studia og Karrieresenteret samlet under et tak, sier Thingnes.  

Det eneste de to synes er et minus, er at det ikke er prioritert plass til lesesaler i bygget.

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed