Hallo i luken - quiz

Publisert:4. desember 2007Oppdatert:2. oktober 2013, 10:03

Hver virkedag frem til jul møter vi UiB-kolleger som er desemberbursdagsbarn. Klarer du å løse gåtene disse presenterer, har også du en sjanse til å få en ekstra gave denne måneden.

Navn: Karin Maria Fagerell
Stilling: Førstesekretær, Formidlingsavdelingen
Alder: 41

Hva ønsker du deg til jul?
Det er egentlig et vanskelig spørsmål, siden man har alt. Derfor liker jeg best å få bruksgjenstander. For eksempel ønsker jeg meg et par sorte skinnstøvler. Også bøker er bra, særlig engelsk skjønnlitteratur. Parfyme, god sjokolade og hjemmelaget marsipan er heller ikke å forakte.

Hva har du på nattbordet for tiden?
Jeg har en lysestake med levende lys og en boks med engel på, som jeg har småting i. Dessuten har jeg et bilde av min mann og en del bøker. For tiden leser jeg The Memory Keeper’s Daughter, av Kim Edwards. Romanen handler om en lege, som på grunn av ymse omstendigheter er tvunget til å være jordmor til sin kone. Hun får tvillinger, hvor den førstefødte er helt frisk, mens den andre har Downs syndrom. Legen spør sykepleieren om hun ikke kan bringe barnet med Downs syndrom til en institusjon, uten at konen hans får vite noe om dette. Sykepleieren sier ja, men flytter til en annen by med barnet og oppdrar det som sitt eget. Dette er en gripende historie, hvor romanfigurenes liv er basert på flere parallelle løgner.

Hva har du i vesken i dag?
I dag har jeg en plastpose, et lommetørkle, lommebok, lesebriller, mynter (Eurocents og britiske Pence), bussbillett, Pepcidduo mot halsbrann, hårklemme, handleliste, lipgloss, en bunke $-sedler, en gammel vingummi, en bit av en gammel nøkkelring, nøkler og en flaske portvin (gave til kollega red.anm.).

Hva har du i julekalenderen i år?
Jeg har ingen egen, men jeg lager kalender med hjemmelaget marsipan og godis av diverse slag til mine barn. Skulle gjerne ønske at jeg hadde min egen julekalender med mye god sjokolade i.

Quiz
Klarer du å løse ordgåten på bildet av Fagerell? Stokk om på bokstavene og finn ordet vi har hentet fra svarene hennes Hver virkedag serverer nye personer en ny gåte, og vil du være med på trekningen om fem flaxlodd, samler du opp svarene og sender dem til oss hver fredag innen kl.16.00. Da er det godt mulig du blir ukevinner. Fredag 21. desember vil de med flest riktige svar i hele kalenderquizen konkurrere om fem flaxlodd til. Vår adresse er:
nettavisen@uib.no.

Se også:
Luke 3
Luke 4

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed