Foreleserpris til Manne

Publisert:17. oktober 2007Oppdatert:2. oktober 2013, 10:03

Informatikkprofessor Fredrik Manne ble tildelt årets foreleserpris på Mat.nat-fakultetet. Hans innsats i undervisningen har økt interessen for informatikk som fag, mener juryen.

– Det er veldig kjekt å få anerkjennelse fra studentene, samtidig som jeg synes det er litt besynderlig å få en pris for at man gjør jobben sin. Men jeg setter pris på å få heder for at jeg klarer å engasjere og skape dialog i undervisningen, sier Manne.

I forbindelse med infouken for studie- og karriereplanlegging på fakultetet, ble foreleserprisen 2006/2007 utdelt av fakultetsdirektør Kjell Sælen tirsdag.

– Klar vinner
Hver høst blir årets beste foreleser kåret på Det matematisk-naturvitenskapelig (Mat.nat) fakultet. En komité bestående av Dekanus Hans Petter Sejrup, to medlemmer fra Realistutvalget, en student fra Fakultetsstyret og representanter fra hvert fagutvalg ved fakultetet har tatt avgjørelsen.

– Manne framsto som en meget god kandidat og han var en klar vinner, sier leder i Realistutvalget, Torstein Solstrand Reigem.

Her er noe av komiteens begrunnelse: ”Professor Fredrik Manne er kjent for svært gode forelesninger som både er faglig interessante og engasjerende, noe som bidrar til aktiv deltagelse blant studentene. Manne har også brukt spillmaskin til undervisning og har vist dette i media. Dette har bidratt til å øke den allmenne interessen for informatikk og synliggjort ikke bare institutt for informatikk, men også Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiB.”

Juryen trekker også fram at Mannes siden 1999 har arrangert NM i programmering for studenter:

”Konkurransen avholdes ved Institutt for informatikk hver høst og er en morsom aktivitet med faglig relevans. Slike tiltak utenom undervisningen vitner om brennende engasjement som imponerer komitéen.”

Manne synes det er hyggelig at juryen trekker fram konkurransen fordi dette er et tiltak som han har satt i gang på eget initiativ for å skape et bedre studentmiljø.

Undervisning fram i lyset
Reigem mener det er viktig å premiere gode forelesere for å oppfordre til god formidling.

– Om ikke prisen på 30 000 kroner er forlokkende, så tror jeg heder og ære vil oppfordre forelesere til å gjøre en god jobb, sier Reigem, som legger til at vinnerne får navnet sitt gravert på ett skilt, som blir hengt opp på en tavle i Realfagbygget.

Fredrik Manne synes det er bra at foreleserprisen eksisterer.

– Undervisningen er en viktig del av arbeidet ved UiB, men har tendens til å havne i skyggen av forskningen. Derfor er det viktig med fokus på å gjøre undervisningen så bra som mulig, mener Manne.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed