UiB planlegger nye barnehager

Publisert:8. juni 2007Oppdatert:2. oktober 2013, 10:03

Universitetet ønsker å opprette barnehager ved Nygårdsparken, og de er allerede i dialog med Bergen kommune og Studentsamskipnaden.

– Å kunne tilby barnehageplasser i nærheten av arbeidsplass og studiested, er både et godt personalpolitisk tiltak og viktig i forhold til rekruttering. Nå ser vi muligheten for å kunne tilrettelegge Kropelins villa og Jahnebakken 6 og 8 til barnehagedrift, og selv om ikke utearealet her er så stort, har de Nygårdsparken som nærmeste nabo, sier universitetsdirektør  Kari Tove Elvebakken.

Universitetet har kontakt med Bergen kommune om saken og Studentsamskipnaden ønsker å bidra med driften. Elvebakken har tro på at planen blir realisert på litt sikt. Det gjelder imidlertid å handle før Statens etableringstilskudd til nye barnehageplasser blir avviklet, og dette vil skje når full barnehagedekning er nådd.

Byrådet melder om at planen for barnehageutbyggingen er rute. Trolig vil det bli bygd rundt 300 flere barnehageplasser enn de 2300 plassene som har vært planlagt i 2007. Flere av disse vil være midlertidige.

– Det er som kjent vanskelig å finne nok barnehagetomter, og spesielt i Bergenhus bydel. Når vi har eiendommer som med litt ombygging passer godt til dette formålet, må vi bare gripe sjansen. Ved selv å etablere flere barnehageplasser for studenter og ansatte, kan UiB prioritere egen opptakskrets, sier Elvebakken.

Universitetet eier i dag Fagertun barnehage i Kalfarveien. Den drives av SiB og har plass til 51 barn, 46 av dem er reservert ansatte, og da helst i rekrutteringsstillinger.

På Høyden krever at du bekreft e-postadressen din før du kan poste innlegg. Les også våre debattregler

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed