Tar ansvar for egen karriere

Publisert:9. februar 2007Oppdatert:2. oktober 2013, 09:26

– Vi vil ha engasjerte studenter, så kan vi etter hvert ta over Karrieredagen, sier leder i det nyopprettet Springbrettet, Ole Henrik Haukvik.

Det arbeides som aldri før med å knytte studenter og arbeidslivet sammen. Flere og flere studenter ser nytten av å oppnå kontakt med fremtidige arbeidsgivere.

Springbrettet er en tverrfaglig studentorganisasjon og ett samarbeid mellom fem av UIB sine syv fakultet. Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (Mat.Nat) Det juridiske fakultet, Det samfunnsvitenskapelige fakultet (SV), Det historisk-filosofiske fakultet (HF) og Det psykologiske fakultet har gått sammen for å skape et bedre samarbeid mellom studentene og arbeidslivet, samt bedre samarbeid mellom studenter på de ulike fakultet.

– Vårt ønske er å oppnå en felles bevissthet og kultur for samarbeid med arbeidslivet, slik det eksisterer ved for eksempel NTNU i Trondheim. Planen vår er, i samarbeid med Karrieresenteret, å gradvis overta ansvaret for organiseringen av Karrieredagen, sier Haukvik. Hittil er det Karrieresenteret som har hatt ansvar for den sentrale Karrieredagen for studenter i Bergen.

– Kom på møte
Springbrettet vil nå se et engasjementet ved UiB og innkaller alle studenter til informasjonsmøte.

– Det vil finne sted i lille auditorium på SV-fakultetet den 13. februar klokken 16.30, informerer Haukvik.

Han peker på at de trenger flere engasjerte sjeler som ønsker å jobbe sammen med dem. HFs arbeidslivsutvalg ble nettopp lagt ned og Haukvik oppfordrer spesielt studenter fra dette fakultetet til å stille.

Leder av Karrieresenteret Rønnaug Tveit, forteller at det var Springbrettets utvalg som selv tok initiativet og kom til dem med forslag om at de selv ville holde årets Karrieredag den 3. oktober.

– Vi stiller oss svært positive til at studentene vil ta over på sikt, sier Tveit.

Én informasjonskanal
Springbrettets utvalg videreføres hovedsakelig av engasjement fra allerede eksisterende arbeidslivsorganisasjoner ved UiB.
– Vi vil prøve å lage en dag for alle studenter i Bergen og rette spesielt søkelys mot de fakultet som opplever sysselsettingsproblemer etter endt studietid. Ved å tilby studenter en enhetlig informasjonskanal mener vi det vil være lettere for dem å se hvilke muligheter de ulike studiene kan bringe meg seg, mener Haukvik.

Per i dag er Springbrettet med sine 20 medlemmer, i dialog med NSU, Grow`07, Bergen Næringsråd, NHH og NTNU om hvordan dagen kan arrangeres på en best mulig måte.

 

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Abonner på På Høyden nyhetsbrev feed